Το ημερολόγιο ενός γενναίου Συννεφοπεριπατητή. 1ο Μέρος.


Σελίδα 1008η.
Ωρα 23.30.

Ζεσταίνω την ιπτάμενη κάντιλάκ μου κι ετοιμάζομαι να πετάξω για Λονδίνο,είμαι καλεσμένος σε ένα μασκέ πάρτυ της Αδελφότητας του Μαύρου Μαργαριταριού(πρόκειται για άκακους συνταξιούχους δολοφόνους),είμαι ντυμένος δόκτωρ Kαλιγκάρι κι έχω ένα λουλούδι στο πέτο,σαρκοφάγο αλλα εξημερωμένο.
Θα χρησιμοποιήσω τις γεννήτριες αορατότητας γιατί δεν αντέχω τα ουρλιαχτά των πιλότων της αγγλικής πολεμικής αεροπορίας,΄΄i see a ufo,i see a goddam ufo chief!΄΄
Άκουσα πως θα έρθει και το πνεύμα του Umberto Eco αλλά και μια κλώνος της Μάτα Χάρι,θα έχουμε πλάκα!
Όταν κι άν καταφέρω να ξεφύγω απο τις νεαρές,λαίμαργες δεσποσύνες πρέπει να διακτινιστώ ταχέως μέχρι τα νησιά Μπόρα Μπόρα για να παραλάβω ένα κλουβί με Μεξικάνικους χαμαιλέοντες κι ένα πανέμορφο περσικό παγόνι,αυτό με το χαρακτηριστικό τυρκουάζ χρώμα στο λαιμό!
Γι αυτό αν δείτε ξημερώματα μια περίεργη αστραπή στον ουρανό να μην ανησυχήσετε,θα μαι εγώ επιταχυνόμενος και ψιλοζαλισμένος..
Φεύγοντας θα πετάξω σε χαμηλό ύψος πάνω απο τις ορεινές περιοχές του Αφγανιστάν,μου αρέσουν πολύ τα decadence χωριουδάκια των Ταλιμπάν,ίσως να ρίξω και δυό τρείς φωτοβολιδες,έτσι για να φτιάξω ατμόσφαιρα..
Αν συμβεί το οποιοδήποτε απρόοπτο και δε γυρίσω πίσω,στην πρώτη γλάστρα δεξιά στη βεράντα θα βρείτε ένα μικρό μώβ δαχτυλίδι,τρίψτε το με τρόπο και θα σας φανερώσει τον κωδικό για να ανοίξει η τσιμεντένια πόρτα ασφαλείας και να εισέλθετε άφοβα στην οικεία μου,προσοχή μην πατήσετε πάνω στο κόκκινο χαλί,είναι παγίδα.
Μή σας τρομάξει η πελώρια τίγρη,πρόκειται για ολόγραμμα ελεγχόμενο απο κβαντικό υπολογιστή.
Ανοίξτε το παράθυρο με τις μαύρες,μεταξωτές κουρτίνες(μόνο αυτό) για να μπεί λίγος καθαρός αέρας και ταίστε σας παρακαλώ τον αλμπίνο αλιγάτορα στη μπανιέρα και το μεταλλαγμένο δικέφαλο χταπόδι στην πισίνα.Αν σας πετά νερό και δε σας αφήνει να πλησιάσετε πετάξτε του τη ρόζ μπάλα που έχω αφημένη πάνω στην κουνιστή καρέκλα και νανουρίστε το σιγανά.
Ευχαριστώ.


Υ.Γ Ελπίζω να μη συναντήσω τη συμμορία των Τρελών Σκίουρων(Γάλλοι αεροπειρατές) γιατί θα υποχρεωθώ να χρησιμοποιήσω βία και δε θα ευθύνομαι εγώ για αυτό.
Ο αρχηγός τους με μισεί θανάσιμα απο τότε που τον προσπέρασα με ταχύτητα πάνω απ το Βουκουρέστι και θέλει να με εκδικηθεί,ο παλιοκοντοστούπης με τα μυτερά μουστάκια!!!






Σελίδα 1137η.
Ωρα 17.30.

Φεύγω με την ειδικά τροποποιημένη Ντακότα μου για Σενεγάλη,είμαι καλεσμένος σ΄ ένα συνέδριο των Ποιητών του Ασημένιου Ρόδου,βαθιά μέσα στη ζούγκλα. Θα σας φέρω πολύχρωμα κολεόπτερα και σπάνιες σκαλιστές μάσκες.
Μετά πρέπει να πεταχτώ μέχρι τη Νορβηγία,θέλω να αγοράσω μαγικά δαχτυλίδια και ισχυρότατα ελιξίρια νεότητας,στα παζάρια πουλάνε κι οι Νάνοι.
Αν τυχόν και αργήσω να επιστρέψω,έχω αφήσει μια συλλογή με μεσαιωνικά ξίφη στη σοφίτα,παρακαλώ γυαλίστε τα αν βρείτε χρόνο.
Και μή ξεχνάτε!
´´to live,dreaming!!!´´

Υ.Γ1 Α!Ναί!
Ωφείλω να σας ομολογήσω ότι εμπορεύομαι παράνομα μικρούς κόκκινους σκορπιούς και σπάνιες θηλυκές κόμπρες με την πολύτιμη βοήθεια του καταζητούμενου Κινέζου συνεργάτη μου Γουάνγκ Λί(κωδικό όνομα Τζερόνιμο)!
Για οποιαδήποτε παραγγελία παρακαλώ απευθυνθείτε ταχυδρομικώς στη διεύθυνση:
Λόρδος Μπένετ,τελευταία ψαροκαλύβα,στην άκρη στα βράχια.
Μotu Uta.
Ταιτή
και θα ειδοποιηθώ πάραυτα.
Υ.Γ2 προσφέρονται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές και χειροποίητα τύμπανα Τοέρε,δωρεάν αποστολή στο χώρο σας με αερόπλοιο.




Σελίδα 1286η.
Ωρα 06.30.

Δυστηχώς η ευτυχώς ακομα δε κοιμήθηκα...
Διοργανώσαμε γλέντι στο εξοχικό μου με τους αρχιερείς της Αδελφότητας της Αιθέριας Κοινωνίας κι ολη τη νύχτα χορεύαμε αλλόκοτους τελετουργικούς χορούς..ήρθαν και τα Χόμπιτ...χαμός εγινε...που να σας τα λέω...κάναμε φασαρία...
Μετά φιλοσοφική κουβεντούλα δίπλα απο το τζάκι,πίνοντας ιρλανδικό ουίσκι,το περήφανο πνευμα του πολέμαρχου Τζέγκις Χάν μας διηγήθηκε απιστευτες ιστορίες απο τις περιπέτειές του στα βάθη της απέραντης Κίνας,ηταν και το φάντασμα του Φιλέα Φόγκ μαζι μας,όλο το ρολόι του κοιτούσε...
Ακούσαμε υπνωτισμένοι τους δίσκους με τα υπέροχα τραγούδια των κεφαλοκυνηγών της Τασμανίας και ρίξαμε κατι κλεφτές ματιές με το καταπληκτικό μου τηλεσκόπιο στα νυσταγμένα μυστήρια του Σύμπαντος..
Δε θα λεγα πως νιώθω ιδιαίτερα κουρασμένος...μια βόλτα μεχρι το Παρίσι θα πήγαινα ευχαρίστως αλλα δυστηχώς εχω αφήσει για σέρβις την ιπτάμενη καντιλάκ μου στον Κύρο Γρανάζη(τον αληθινό,οχι αυτόν στο κόμικ) και θα πρέπει να περιμένω μεχρι το βραδάκι...
Ας χαλαρώσω λοιπόν πανω στις βελούδινες πολυθρόνες μου κι ας απολαύσω αυτό το πανέμορφο,ομιχλώδες πρωινό σιγομασουλώντας βραζιλιάνικα πεντανόστιμα φυστίκια...




Σελίδα 1379η
Ωρα 05.00 ακριβώς.

Χαιδεύω απαλά το μονόκλ μου περιμένοντας την αυγή..
Θα κηνυγήσουμε λιοντάρια στη χώρα των Ζουλού,εγώ κι ο Μονόφθαλμος Νίντζα(είναι χαιδευτικό του Τζόρτζ Χαιμαλή,ελληνοαμερικάνος λαθρέμπορος,του άρεσε απο παλιά ο Μπρούς Λί..)
Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να βρούμε σκαλιστά κρανία μπαμπουίνων απο τον μάγο φύλαρχο της φυλής,θα τα κρεμάσω στο σαλόνι πάνω απο το άγαλμα του Ναπολέων Βοναπάρτη.
Δε με ενοχλεί το μακρόσυρτο ροχαλητό του Νίντζα γιατί ακούω jungle rock στο αλεξίσφαιρο,μισοσκουριασμένο τραντζιστοράκι μου για να διατηρούμαι σε πλήρη εγρήγορση.
Καλό βόλι να έχουμε..






Σελίδα 1380η.
Ωρα 12.00 παρά κάτι...

Χτυπήσαμε μια ύαινα κι ένα γέρικο βουβάλι,τα λιοντάρια κάποιος τα ειδοποίησε κι είχαν κρυφτεί απο πρίν..
´´i can´t believe it!!´´ ουρλιάζει συνέχεια ο Νίντζα μισοτρώγοντας το μουσκεμένο πούρο του.
Πρέπει δυστηχώς να φύγουμε εκτάκτως για Μαδαγασκάρη,μας περιμένει το αερόπλοιο της Λέσχης των Καταραμένων Ποιητών,θα παρευρεθούμε σε μια επείγουσα συνάντηση στα σύννεφα(να θυμηθώ να πάρω το πορτοκαλί αδιάβροχό μου) διότι παρουσιάστηκε πρόβλημα με το δορυφόρο που μας κρατά σε σύνδεση με τον Αλλόκοσμο.
Ίσως να χρειαστούμε και τη συνδρομή των μελών της Τεκτονικής Στοάς της Ρώμης,αυτοί διαθέτουν ανταλακτικά σε προσιτές τιμές..
Παρόλαυτα δε σταθήκαμε τόσο άτυχοι,προμηθευτήκαμε σπόρους κοκοφοίνικα(θα τους φυτέψω στο πίσω μέρος της αυλής) και ακατέργαστα δέρματα ζέμπρας,πρώτης ποιότητος.
Θα ετοιμάσω κολατσιό με λίγο ζαμπόν,μια μπανάνα κι ακτινίδια Αργεντινής για το ταξίδι στα σύννεφα και θα πάρω μαζί μου τη μεγάλη απόχη μήπως καταφέρω και πιάσω επιτέλους καμιά απο εκείνες τις Συλφίδες που τρυπώνουν μέσα στα νέφη cumulonibus.
Καλό δρόμο να έχουμε κι αέρα στα πανιά μας.

Υ.Γ ο Ζουλού ιχνηλάτης μας που βρίσκεται ξαπλωμένος δίπλα στο ποτάμι δεν είναι νεκρός,ήπιε πολύ κονιάκ και είναι ημιλιπόθυμος...μέσα στη δεξιά του τσέπη αφήσαμε την αμοιβή του...αν ξυπνήσει και αρχίσει να φωνάζει δώστε του ένα γλυφιντζούρι ή μια πιπίλα τελοσπάντων και θα πάψει να σας ενοχλει.





Σελίδα 1456η.
Ωρα επιβραδυνόμενη.


Νύχτα και πετάω με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω απ τον Ατλαντικό,κάνει λίγο ψύχρα γιατί έχω μισοανοιχτή την κουκούλα της ιπτάμενης κάντιλακ αλλά δε μπορώ να αντισταθώ στη μεθυστική μυρωδιά της θάλασσας.
Θα παρευρεθώ σε μια ιδιωτική θεατρική παράσταση των μελών της Παγκόσμιας Τάξης των Χού Χού,στην υπόγεια στοά κάτω απ την Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης.Θα εμφανιστώ ξαφνικά απο ψηλά,σαν deus ex machina,φορώντας την μακριά μαύρη μπέρτα μου και τα ολόχρυσα γάντια.
Υποπτεύομαι πως εκεί θα βρίσκεται και η αρχιέρεια του Ναού των Μαγισσών στο Βερολίνο και μάλλον θα χουμε προβλήματα....
Την είχα συναντήσει κάποτε στην Πράγα,σε μια έπαυλη του φίλου μου Τζό the barman(δε πρόκειται για αληθινό μπάρμαν,δουλεύει ως θηριοδαμαστής σε τσίρκο αλλα εμπορεύεται λαθραία σπάνια σμαράγδια και πολύτιμα τοπάζια,όταν χορεύει κουνάει τα χέρια του ρυθμικά σαν να κρατάει ένα σέικερ,εξού και το όνομα.)
Η πονηρή λοιπόν κυρία θέλησε να με υπνωτίσει ρίχνοντας κρυφά το μαγικό ερωτικό της φίλτρο σε ένα ψηλό ποτήρι Μαρτίνι που περίμενα να πιώ με τόση ικανοποίηση..
Εγώ όμως το αντιλήφθηκα γιατί παρατήρησα την κόρη του ματιού της που άστραφτε τόσο παράξενα και με έναν απότομο,μα καθόλα ευγενικό ελιγμό απομακρύνθηκα αφήνοντας το γεμάτο ποτήρι πάνω στο δίσκο του Πακιστανού σερβιτόρου.Δυστηχώς για αυτήν ο αλκοολικός Καρίμ ήπιε όλα τα ποτά και μέχρι το ξημέρωμα χόρευε ημίγυμνος μπροστά της επιδεικνύοντας με χάρη το τριχωτό μελαμψό στήθος του.
Μπαίνοντας στην ιπτάμενη κάντιλακ την άκουσα να φωνάζει πάνω στο μπαλκόνι:
´´Άτιμε πρίγκηπα των ουρανών,αχάριστε ερωτίλε,θα σε εκδικηθώ!!´´
Βγάζοντας με τρόπο το ψηλό ριγέ καπέλο μου της απάντησα όλο χάρη:
´´Σας ξέρω εσάς τις χαμογελαστές σαρανταποδαρούσες,πονηρά κολασμένα παγόνια!
Δε θα με ξελογιάσετε ποτέ!Πρόστυχες δαιμόνισσες του σκοταδιού,μακιγιαρισμένες βασανίστριες αντρών,λαίμαργες χίμαιρες της Οικουμένης!΄΄
Έμεινε έκπληκτη κι ανικανοποίητη να κοιτά τη μαβιά λάμψη που άφηναν στον ουρανό οι διπλές,ατσαλένιες εξατμίσεις μου..
Αν λοιπόν βοηθήσει η θεά Έρις(all hail Eris!!)ελπίζω να κυλήσει ήρεμα η νύχτα..
Ξημερώματα θα πεταχτώ στο ψυχεδελικό μπάρ Ζού Ζου,στις όχθες του Μισσισιπι,να απολαύσω γνήσιο κουβανέζικο ρούμι κι αργότερα στο διάσημο παγωτατζίδικο Μπέν Χούρ στη Βιρτζίνια,πεθύμησα ιδιαίτερα ένα παγωτό χωνάκι με γεύση βανίλια και φρέσκο κερασάκι στην κορυφή.
Ακούω phychobilly μουσική,χαιδεύοντας ηδονικά τους ευχούληδες που έχω στο κατράν κι ελπίζω να επιστρέψω έγκαιρα για να προλάβω να προετοιμαστώ για τον αποψινό χορό στη βίλα των Αδαμιτών,έχουμε καιρό να βρεθούμε...



Υ.Γ Σε περίπτωση που μεθύσω και προσγειωθώ σε κεντρικό δρόμο σας παρακαλώ να μην τηλεφωνήσετε στην αστυνομία,το ποσό των κλήσεων που πρέπει να πληρώσω ξεπερνά κατά πολύ την κατα τα άλλα αμύθητη περιουσία μου.
Ευχαριστώ.

9 σχόλια:

  1. Ω γουαου!!! τι ταξιδι και αυτο..!!
    εχει απο ολα..τεχνολογια ,ποιηση,φαντασια
    ειναι φανταστικοπληκτο!!!!
    ζαλιστικα λιγακι βεβαια απο το περα δωθε
    εσενα δεν σε πιανει αυτο το πως το λενε..
    τζετ σκι...τζετ..χμμ..κατι..δεν θυμαμαι..Ρ

    οσο για παραγγελιες..keep the snakes..
    εχω υπερπληθυσμο εδω..

    (φερε μου λιγο χιονι απο την κορφη ενος βουνου
    δεν ειναι κατι μαγικο..μα εδω που μενω εχει μονο κρυο...και ποτε χιονι)

    παω να χαζεψω τα αστερια
    αν σε δω να περνας εχε το νου σου
    για σηματα κοκκινου καπνου..σε σχημα χαμογελου


    καλο βραδυ ταξιδευτη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε βρίσκω πάντα στ' αστέρια, φίλε μου!...
    Έρχομαι μαζί σου εκεί...

    Καλημέρα!

    Υ.Γ. Σου έστειλα mail-πρόσκληση στο κρυσφύγετό μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφο κείμενο-ταξίδι, φίλε μου.
    Καλή συνέχεια, να έχεις.

    Καλημέρα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο το ταξίδι φίλε, αλλά βγάλε αυτή τη ρουφιάνα την απόκρυψη του αυτοκινήτου σου όταν περνάς από πάνω!
    Είχε παραμείνει το μισό αυτοκίνητο και χαιρετούσα έναν άσχετο νομίζοντας πως ήσουν εσύ!

    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγνώμη φίλε,δε φταίω εγώ,είπα εδώ και καιρό στον Κύρο Γρανάζη να το κοιτάξει κι όλο μου λέει ότι περιμένει ένα ανταλλακτικό απο Καναδά,περιέχει ψύγματα αμέθυστου,αλουμινίου και νικελίτη,χωρίς αυτά δε μπορεί να κάνει κάτι...
    Μεταξύ μας,μάλλον δε φταίει αυτό...
    Τώρα τελευταία πίνει...και μάλιστα πολύ...
    Έχει κολήσει με μια αφρικάνα χορεύτρια και κάθε βράδυ ξημερώνει στο μπάρ που δουλεύει..
    Δράμα η κατάσταση...δεν ξέρω πως να τον ξεκολήσω...αλλά θα τον πάρω μαζί μου στον ετήσιο χορό των Αμαζόνων την Κυριακή και θα τον περιποιηθεί κατάλληλα η φίλη μου η Ζήνα...θα του κάνει μια ένεση και θα την ξεχάσει την ξετσίπωτη Αφρικάνα...
    Κλείνω τώρα γιατί με περιμένουν,είμαι καλεσμένος σε μια παρτίδα πόκερ στο Κάστρο των Ιλλουμινάτων στη Β.Γαλλία.
    Θά χει και σύννεφα πάνω απ την Ευρώπη και δεν εχω αλλάξει ακόμα τους επίχρυσους υαλοκαθαριστίρες...αστα να πάνε..τρεχάματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαιρετισμούς στους ιλουμ(π)ινάτους..
    Τα κείμενά σου έχουν μια δόση παράνοιας και πραγματικότητας μαζί.Θα μου πεις πάλι όλα σχετικά είναι....
    Καλησπέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://karabouzouklides.blogspot.com18 Δεκεμβρίου 2009 στις 4:00 π.μ.

    Τα πνευματικά δικαιώματα είναι φυλακή!
    Ελευθερώστε την τέχνη!
    Εκτυπώστε και διανείμετε κατά βούληση!΄
    Aaa Soreos file

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα,

    όμορφο ταξίδι έκανα μέσα στις λέξεις σου!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μοναδικές Χρονιές σου εύχομαι!

    Με ζεστασιά και αγάπη πολλή!!!


    Φίλε μου ξεχωριστέ!...

    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή